Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε αλλάζοντας τον αριθμό πλαισίου

Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε αλλάζοντας τον αριθμό πλαισίου

537
SHARE

Η δράση των μελών μιας σπείρας που διέπραττε κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια τα πουλούσε παραποιώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, ενώ ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δράστες αφαιρούσαν οχήματα από περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας στα οποία τοποθετούσαν αριθμούς πλαισίου από μη λειτουργικά οχήματα που κατείχαν. Στη συνέχεια τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο οικονομικό κέρδος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ανδρών ηλικίας 35, 42 και 53 ετών, καθώς και μίας 47χρονης, όλοι τους ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και απάτη.

Όπως διαπιστώθηκε από την αναλυτική έρευνα, η παράνομη δράση της σπείρας διήρκεσε τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2017. Μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε εννέα περιπτώσεις κλοπών, τα οποία πούλησαν με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας, σε ανυποψίαστους αγοραστές. Επίσης εξακριβώθηκε ότι κατά το παρελθόν χρησιμοποίησαν ακόμη 5 οχήματα, τα οποία είτε είχαν αφαιρέσει, είτε αγόρασαν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς πλαισίου.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

LEAVE A REPLY