Σταδιακή εξομάλυνση της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη – Προαναγγελία μαζικών αγωγών κατά της...

Σταδιακή εξομάλυνση της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη – Προαναγγελία μαζικών αγωγών κατά της ΕΥΑΘ

719
SHARE

Κανονικά συνεχίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, η ενίσχυση των δεξαμενών με το επιπλέον νερό από την Αραβησσό, το οποίο είναι απαραίτητο για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πολεοδομικού.

Συνεχίζουν ωστόσο να έχουν πρόβλημα οι περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού, στις οποίες τα προβλήματα υδροδότησης θα αρχίσουν να εξομαλύνονται νωρίς το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές όπου προβλεπόταν από χτες 24ωρη διακοπή, η ενίσχυση με το επιπλέον νερό Αραβησσού έχει εξομαλύνει την υδροδότηση. Επίσης, προκειμένου να υδροδοτηθούν οι περιοχές του Αγίου Παύλου, μέρος του δήμου Συκεών και το Επταπύργιο, θα διακοπεί η υδροδότηση σε τμήμα των Συκεών (η περιοχή κάτω από το Άλσος Συκεών) από τη 1 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ.

Προβλήματα σε άλλες, επιμέρους περιοχές σχετίζονται με υπερβάλλουσες καταναλώσεις (πλύσιμο μπαλκονιών, αυτοκινήτων κ.λπ.), οι οποίες δεν επιτρέπουν να φτάσει το νερό σε όλους τους καταναλωτές και κυρίως σε ψηλούς ορόφους, με θέματα πιέσεων και υψομετρικών διαφορών, αλλά και με τοπικές διαρροές που οφείλονται στις πολύωρες διακοπές. Για τις περιπτώσεις αυτές κι εφόσον προβλήματα εμφανίζονται σε μεμονωμένες οικοδομές, συνιστάται οι καταναλωτές να επικοινωνούν με το call center της εταιρείας (11124), ώστε να ενημερώνονται τα συνεργεία της περιοχής και να διενεργούν ελέγχους. Η θολότητα που παρατηρείται είναι αναμενόμενη μετά από πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται οι καταναλωτές να αφήνουν για λίγο τη βρύση ανοιχτή.

Στο μεταξύ, από το νομικό “μέτωπο”, εκτός από την παρέμβαση του Eισαγγελέα Πρωτοδικών Λάμπρου Τσόγκα για τα προβλήματα υδροδότησης, που έχει ζητήσει διπλή έρευνα (για κινδύνους για ανθρώπους και μόλυνσης του πληθυσμού και οικονομικό έλεγχο για το αν και τι κονδύλια κινήθηκαν από την ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων), νομικοί κύκλοι της  πόλης προανήγγειλαν ομαδικές αγωγές κατά της ΕΥΑΘ για αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός δικηγόρος Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Αποστολίδης γνωστοποιεί ότι οι δικηγόροι της εταιρείας του θα εγείρουν ομαδική αγωγή για αποζημίωση κατά της ΕΥΑΘ και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτήν με μηδενικό κόστος, επιφυλασσόμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες αύριο, (Μεγάλη) Δευτέρα.

 

 

LEAVE A REPLY