Σταύρος Καλαφάτης: Αοριστία για τις συνδέσεις του ΟΛΘ με ΠΑΘΕ και σιδηροδρομική...

Σταύρος Καλαφάτης: Αοριστία για τις συνδέσεις του ΟΛΘ με ΠΑΘΕ και σιδηροδρομική γραμμή

509
SHARE
Oloklirothike i ypovoli desmeftikon prosforwn gia ton OLTH

“Από κυβερνητικές απαντήσεις σε προηγούμενα ερωτήματα, ή την απουσία τους, προκύπτει πλήρης… αοριστία για την πορεία των έργων που αφορούν την οδική σύνδεση του Λιμένος Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ και για τη σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Δυστυχώς, η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης προσκρούει διαρκώς στην προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί υποδομές απαραίτητες για την υπεραξία των επενδύσεων που πραγματοποιούνται ή μπορούν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή”.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζητά υπεύθυνη και λεπτομερή  ενημέρωση για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με τα αντίστοιχα εθνικά δίκτυα.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται, πως απαντώντας σε προηγούμενη σχετική ερώτηση, το υπουργείο Υποδομών δεν έκανε καμία αναφορά στο μέλλον της σιδηροδρομικής σύνδεσης, ενώ απέδωσε την καθυστέρηση της οδικής σύνδεσης του ΟΛΘ με την ΠΑΘΕ, σε μελετητικές ατέλειες και σε εκκρεμότητες υλοποίησης τμήματος του ίδιου του έργου της ΠΑΘΕ.

Ο κ. Καλαφάτης, ζητά απάντηση για την πορεία της σιδηροδρομικής σύνδεσης, ενώ όσον αφορά το μέλλον της οδικής σύνδεσης, ζητά λεπτομέρειες για την πορεία μελετών και απαλλοτριώσεων και για την πορεία της δημοπράτησης που έργου που επρόκειτο να γίνει το Μάρτιο, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει ολοκλήρωση ως το 2ο τρίμηνο του 2020.

LEAVE A REPLY