Tuesday , 23 April 2024

Στα “κάγκελα” οι έμποροι της Λάρισας για την σιωπηλή παράταση λειτουργίας του παζαριού

Του Γ. Κατσιάνη

Σε “κόκκινο πανί” έχει μετατραπεί το παζάρι της Λάρισας για τους εμπόρους του νομού, μετά την απόφαση της διοίκησης του δήμου να δώσει σιωπηλή παράταση 24 ωρών στη δημοφιλέστερη εμποροπανήγυρη της Θεσσαλίας.

Με ανακοίνωση του, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας καταγγέλλει την δημοτική αρχή ότι δεν σέβεται τη νομοθεσία.

“Το παζάρι επιτρέπεται να λειτουργεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 327/16-7-2015 απόφαση του Δήμου Λαρισαίων και τον Ν.3769/2009, ο οποίος προβλέπει ρητώς ότι η διάρκεια των εμποροπανηγύρεων (παζάρια) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις επτά (7) συναπτές ημέρες. Σήμερα, ημέρα Σάββατο 1η Οκτωβρίου, ήδη από το πρωί, το παζάρι λειτουργεί κανονικά, χωρίς ένδειξη προετοιμασιών αναχώρησης”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και κατηγορεί για “εμπαιγμό” τον δήμο Λαρισαίων.

“Το παζάρι, που κάθε φορά «νεκρώνει» την αγορά της πόλης, σήμερα Σάββατο 1/10/2022, παράνομα, σφύζει από ζωή, έπειτα από τις χθεσινές αποπροσανατολιστικές ανακοίνωσες Αντιδημάρχων για την λήξη του. «Πνίγει» για άλλη μια μέρα την αγορά της πόλης που λειτουργεί νόμιμα όλο τον χρόνο, που δεν είναι επισκέπτης των 7 ημερών και που απόλυτα δικαιολογημένα, σήμερα, νιώθει ότι την χλευάζουν”, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *