Στα λευκά η Δυτική Μακεδονία – Έντονη χιονόπτωση – Προβλήματα στην Εγνατία...

Στα λευκά η Δυτική Μακεδονία – Έντονη χιονόπτωση – Προβλήματα στην Εγνατία Οδό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο

428
SHARE

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα Γρεβενά και Φλώρινα στη Δυτική Μακεδονία, όπου οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται από το πρωί με ένταση και έχουν προκληθεί προβλήματα στην οδική κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τα Γρεβενά προς το Μέτσοβο, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ορεινή κοινότητα του Πενταλόφου Βοϊου Κοζάνης, όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά, ενώ στα ορεινά χωριά Σαμαρίνα, Σμίξη, Περιβόλι, Αβδέλα, Δοτσικό, Μεσολούρι Φιλιππαίοι, Λάβδα, Πολυνέρι κοντεύει τα 50 εκατοστά και υπάρχουν αποκλεισμένε περιοχές, καθώς οι δρόμοι δεν έχουν αποχιονιστεί. Επίσης ένα μεγάλο τμήμα της Εγνατία Οδού από Γρεβενά προς Μέτσοβο δεν έχει αποχιονιστεί με αποτέλεσμα να διπλώσουν πολλά φορτηγά και να αποκλειστούν ΙΧ αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο λεωφορεία με επισκέπτες έχουν αποκλειστεί στην Κοινότητα Σαμαρίνας και οι επιβάτες τους απόψε θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία του χωριού  και θα αναχωρήσουν για τον προορισμό τους αύριο το πρωί, ενώ σήμερα το πρωί κόλλησε ένα τζιπ στο καταφύγιο Βελβεντού. Λόγω των καιρικών συνθηκών αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην πόλη της Φλώρινας και στον Δήμο Πρεσπών.

 

 

LEAVE A REPLY