Στα ύψη η ζήτηση των Βορειοελλαδιτών για εκδρομές σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη,...

Στα ύψη η ζήτηση των Βορειοελλαδιτών για εκδρομές σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

3457
SHARE

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ζήτηση των Βορειοελλαδιτών για τις οδικές εκδρομές, με προορισμό την Τουρκία.

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, αποτέλεσε την αφορμή για να «ξεκλειδώσει» το άτυπο μποϊκοτάζ που είχαν επιβάλλει τα τουριστικά γραφεία της Μακεδονίας και της Θράκης σε προορισμούς, όπως είναι η Αδριανούπολη και η Κωνσταντινούπολη.

«Εδώ και 10 ημέρες, η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 40% ενώ καθημερινά αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη 7-8 τουριστικά λεωφορεία, με προορισμό κυρίως την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο τουριστικός πράκτορας και αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος, Στέφανος Χατζημανώλης και επισήμανε πως αναμένεται περαιτέρω άνοδος της τουριστικής ζήτησης για την Τουρκία, το διάστημα 1 Σεπτεμβρίου με 30 Οκτωβρίου.

«Μύθος τα περί φθηνών αγορών στην Τουρκία»

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η ελεύθερη «πτώση» της τουρκικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα η ισοτιμία να είναι σήμερα επτά λίρες προς ένα δολάριο, οι «γείτονες» έχουν προσαρμόσει τις τιμές τους σε επίπεδα ευρώ.

«Θεωρώ ότι είναι μύθος ότι μπορείς να αγοράσεις πλέον φθηνά στην Τουρκία», σημείωσε ο κ. Χατζημανώλης, ο οποίος από την 1η Σεπτεμβρίου  αναλαμβάνει καθήκοντα υπεύθυνου επικοινωνίας του τουριστικού οργανισμού «Ζορπίδης».

 

LEAVE A REPLY