Στα 600 εκατ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό του 2018 σύμφωνα με τους...

Στα 600 εκατ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό του 2018 σύμφωνα με τους θεσμούς

317
SHARE
Sta 600 ekat euro to dimosionomiko keno tou 2018 symfona me tpous thesmous

Επιδόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των Θεσμών το σχέδιο συμφωνίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, για το δημοσιονομικό κενό υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών μια απόσταση 50 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ για το 2018 οι Θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα.

Το κενό των 50 εκατ. ευρώ για το 2017, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν συνιστά πρόβλημα για τον προϋπολογισμό που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα ανοικτά ζητήματα επί των οποίων συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα στα εργασιακά και κάποια στα θέματα της Παιδείας.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη (οπότε ολοκληρώνεται η δεύτερη αποστολή των επικεφαλής των κλιμακίων) να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί να υπάρξει συμφωνία εξ αποστάσεως.

Χρονικό ορόσημο παραμένει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν και τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

LEAVE A REPLY