ΣτΕ: Δέκα αποφάσεις ενάντια στην κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων και...

ΣτΕ: Δέκα αποφάσεις ενάντια στην κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων και των ενστόλων

538
SHARE

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά δέκα αποφάσεις (σ.σ. με αριθμούς 2626 έως και 2635/2018) του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤ’ Τμήμα), που κρίνουν αντισυνταγματκές τις καταργήσεις των τριών δώρων-επιδομάτων, που ελάμβαναν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ένστολοι μέχρι τις 31-12-2012, δημοσιεύτηκαν χθες.

Στο σκεπτικό των αποφάσεων, όπως αναφέρει η ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την Υπεράσπιστη της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους) σε σημερινή ανακοίνωσή της, οι ανώτατοι Δικαστές του ΣτΕ ασκούν δριμύ “κατηγορώ” τόσο κατά των κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου, που ψήφισαν τις εν λόγω “αντισυνταγματικές και καταργητικές ρυθμίσεις”, όσο και κατά της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου που συνεχίζει, ήδη για τέταρτη χρονιά, να τις εφαρμόζει και να στερεί παρανόμως αναγκαίο τμήμα του μισθού (περιουσιακό στοιχείο) από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους ενστόλους, αφού με αυτόν τον τρόπο στερούν τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, της οποίας πρόεδρος είναι ο γνωστός εργατολόγος και πρώην πρόεδρος της Βουλής, καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, δίνει στη δημοσιότητα τις δύο από τις δέκα αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (τις υπ’αριθ. 2626 και 2635/2018) που αποτελούν – όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της – υποδείγματα υψηλής νομικής επιχειρηματολογίας, δομής και συνταγματικής συγκρότησης.

STE 2626-2018

STE 2635-2018Γ

ς

LEAVE A REPLY