Στην …αντεπίθεση οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ

Στην …αντεπίθεση οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ

340
SHARE

“Πυρά” εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύουν 393 μέτοχοι του ΟΑΣΘ κατηγορώντας την πως δήμευσε την περιουσία τους με τη βίαιη κρατικοποίηση του Οργανισμού και την κατάσχεση των μετοχών τους, χωρίς αποζημίωση. Μερίδα μετόχων του Οργανισμού συγκεντρώθηκε σήμερα μπροστά στον Λευκό Πύργο πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την στοχοποίηση και κατασυκοφάντησή τους.

Οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση του νόμου της κρατικοποίησης θεωρώντας τον αντισυνταγματικό. Οι μέτοχοι διά του εκπροσώπου τους, Ανέστη Πολυχρονίδη διαμηνύουν ότι ούτε μεγαλομέτοχοι είναι ούτε μεγαλοεισοδηματίες, αλλά απλοί άνθρωποι όπως άνεργοι, ΑμεΑ, και συνταξιούχοι, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι συνεχίζουν να καταβάλλουν φόρους δίχως ωστόσο να έχουν λάβει τα μερίσματα των μετοχών για το 2016.

Επιπλέον, οι μέτοχοι, καταγγέλλουν και την αισθητή υποβάθμιση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης κατηγορώντας τη νέα διοίκηση και τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού κ. Στέλιο Παππά για άγνοια, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της πόλης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μετόχων υπέβαλε αίτηση ακύρωσης του νόμου στο ΣΤΕ, ενώ η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη.

LEAVE A REPLY