Στην αντεπίθεση οι τελωνειακοί υπάλληλοι για το θέμα του ωραρίου τους στον...

Στην αντεπίθεση οι τελωνειακοί υπάλληλοι για το θέμα του ωραρίου τους στον ΟΛΘ

687
SHARE

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας τους στον ΟΛΘ, σχολιάζοντας έντονα τις αντιδράσεις των επιχειρηματικών φορέων για την απόφαση της ΑΑΔΕ να καταργήσει τη νυχτερινή βάρδια στο Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, η οποία αφορά και τη λειτουργία της Ελεύθερης Ζώνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Πύλη 16).

Κατά τους ίδιους, οι φορείς “δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι μέχρι τις 15.09.2017 η λειτουργία της Πύλης 16 στερείτο νομικού ερείσματος από τις 19:00 έως 07.30 σε καθημερινή βάση, το Σάββατο και την Κυριακή», ενώ αφήνουν αιχμές εναντίον τους για “προστασία συντεχνιακών συμφερόντων”.

Υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι το προβλεπόμενο στην απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ωράριο λειτουργίας της Πύλης 16 από τις 06.00  έως 22.00 σε καθημερινή βάση τις είναι χρόνος υπερδιπλάσιος από τον απαιτούμενο βάσει της εμπορευματικής κίνησης και ότι η απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. διευρύνει το προβλεπόμενο μέχρι την έκδοσή της ωράριο στην Πύλη 16 της Ε.Ζ. του λιμένα Θεσσαλονίκης από 57,5 ώρες εβδομαδιαίως που προέβλεπε παλιότερη υπουργική απόφαση, σε 112 ώρες εβδομαδιαίως (16 ώρες – 7 ημέρες την εβδομάδα), όταν στο λιμάνι του Πειραιά με πολύ μεγαλύτερη εμπορευματική διακίνηση από αυτό της Θεσσαλονίκης, οι ώρες λειτουργίας της πύλης ανέρχονται σε 73 εβδομαδιαίως.  Οι φορείς οι οποίοι έχουν πραγματική εικόνα της κατάστασης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι το προβλεπόμενο στην ανωτέρω απόφαση του Διοικητή ωράριο λειτουργίας της Πύλης 16 είναι χρόνος υπερδιπλάσιος από τον απαιτούμενο βάσει της εμπορευματικής κίνησης. Πολύ περισσότερο με την ολοκλήρωση της προσωρινής εναπόθεσης το αμέσως επόμενο διάστημα από τη νέα διοίκηση της Ο.Λ.Θ. Α.Ε., η Πύλη 16 θα λειτουργεί σε χρόνο υπερπολλαπλάσιο του απαιτούμενου, αφού η εμπορευματική διακίνηση θα μπορεί να εξυπηρετηθεί με πολύ λιγότερες ώρες ημερησίως”.

LEAVE A REPLY