Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

745
SHARE
ΟΑΣΘ: Παράσταση διαμαρτυρίας των μετόχων έξω από το ΣτΕ

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας εισήχθησαν οι Αιτήσεις Ακυρώσεως που είχαν ασκηθεί κατά του ν. 4482/2017 περί κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι δικάσιμος για την εκδίκαση των Αιτήσεων Ακυρώσεως είχε αρχικά οριστεί ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η 5η Δεκεμβρίου 2017. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΣτΕ διέγραψε την υπόθεση από το πινάκιο του Δ΄ Τμήματος, εισάγοντάς την στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Η εκδίκαση και των τεσσάρων συνολικά Αιτήσεων Ακυρώσεως που έχουν υποβληθεί από 399 μετόχους και μέλη του ΔΣ του Οργανισμού κατά του παραπάνω Νόμου – ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική δήμευση των μετοχών του ΟΑΣΘ – αναμένεται σύντομα, πιθανόν στις αρχές της νέας χρονιάς.

Νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι η εισαγωγή της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σηματοδοτεί τη βαρύνουσα σημασία της υπόθεσης και τη σοβαρότητα με την οποία η ευρύτερη σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα την αντιμετωπίσει, ενόψει και της πληθώρας ζητημάτων αντισυνταγματικότητας που τίθενται μέσω της σχετικής Δικογραφίας.

LEAVE A REPLY