Στην τάξη ανακαλεί τον Γιάννη Μπουτάρη η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Στην τάξη ανακαλεί τον Γιάννη Μπουτάρη η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

450
SHARE

Λύπη και ανησυχία για τις συνεχείς παρεμβάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, όσον αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με το Κράτος των Σκοπίων εκφράζει το δ.σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και τον καλεί να αποφεύγει αμφιλεγόμενες θέσεις που δεν αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων αλλά και εκθέτουν – όπως επισημαίνει – την πόλη και δυσχεραίνουν το έργο της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της χώρας.

Αναλυτικά η Επιστολή της ΕΜΣ προς τον Γιάννη Μπουτάρη έχει ως εξής:

“Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ως επιστημονικό Ίδρυμα της πόλης μας, για πρώτη φορά, με την παρούσα επιστολή, απευθυνόμενη προς εσάς, λαμβάνει θέση σε θέμα της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Και πράττει τούτο, γιατί, με λύπη και ανησυχία, παρακολουθεί τις συνεχείς παρεμβάσεις σας που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με το Κράτος των Σκοπίων.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, που έχει εκδώσει Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της από 16/1/2018 για την μη εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους γείτονες, έγινε τις τελευταίες ημέρες αποδέκτης σφοδρών παραπόνων, αλλά και δυσαρέσκειας, για τις παρεμβάσεις αυτές. H δυσαρέσκεια και η απογοήτευση αυτή δεν προέρχεται μόνον από τους εταίρους και τους συμπολίτες μας, αλλά και από πλήθος συμπατριωτών και Ελλήνων της Διασποράς, που απευθύνονται στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ζητώντας να παρέμβει έναντι των προσφάτων, και επανειλημμένων, δηλώσεών σας για το Σκοπιανό Ζήτημα. Και ασφαλώς γνωρίζετε, κ. Δήμαρχε, ότι οι παρεμβάσεις αυτές έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες του λαού μας εκφραζόμενες στην κοινωνία, τα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κύριε Δήμαρχε,

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σας καλεί, για τον επιπλέον λόγο ότι είσθε παλαιός και σημαίνων εταίρος της, για την αποφυγή αμφιλεγομένων θέσεων, που δεν αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων και εκθέτουν εν τω προσώπω σας την πόλη μας. Και σας καλεί, κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, να μη δυσχεραίνετε το έργο της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της χώρας μας, που η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εύχεται και ελπίζει να πετύχει μιαν εθνικώς αποδεκτή και συμφέρουσα λύση του μείζονος αυτού προβλήματος”.

 

LEAVE A REPLY