Στην 82η ΔΕΘ το αρχείο της 100χρονης ιστορίας του Συνδέσμου Εργοληπτών Θεσσαλονίκης...

Στην 82η ΔΕΘ το αρχείο της 100χρονης ιστορίας του Συνδέσμου Εργοληπτών Θεσσαλονίκης και Κ. Μακεδονίας

606
SHARE
Prototype by TEE: ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα στήριξης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Tο ιστορικό αρχείο του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και Τεχνικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιασθεί στο κοινό με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του. Η παρουσίαση θα γίνει κατά της διάρκεια της φετινής 82ης ΔΕΘ όπου επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ένα σπάνιο ιστορικό αρχείο αποτελούμενο από φωτογραφίες, έγγραφα, επιστολές και ντοκουμέντα που εξιστορούν την εκατόχρονη ιστορία του τεχνικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας. Μεταξύ των εγγράφων ξεχωρίζουν το έγγραφο ιδρύσεως του «Συλλόγου Εργολάβων Θεσσαλονίκης» με ημερομηνία 18 Αυγούστου 1917, η επιστολή προς το Σύνδεσμο του Ελευθέριου Βενιζέλου κ.α.

Το αρχείο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ από τις 9 έως 17 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη παρουσίασή του από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, στο φουαγιέ του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 49.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του ΣΠΕΔΕΘ &ΚΜ για τα 100 χρόνια λειτουργίας του, θα πραγματοποιηθεί και μια εορταστική εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, στο Vellidis Roof Garden με τη συμμετοχή των μελών του, εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου και φορέων της πόλης.

Ο ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ ιδρύθηκε στις 18 Αυγούστου 1917 και φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια δράσης και προσφοράς. Είναι ο μακροβιότερος και μεγαλύτερος σύνδεσμος του ευρύτερου κλάδου πανελλαδικά, καθώς διαθέτει 1.650 εγγεγραμμένα μέλη.

LEAVE A REPLY