Στην Japan Tobacco Inc. πούλησε τη ΣΕΚΑΠ και όλο τον Όμιλο Donskoy...

Στην Japan Tobacco Inc. πούλησε τη ΣΕΚΑΠ και όλο τον Όμιλο Donskoy Tabak ο Ιβάν Σαββίδης – Τίμημα μαμούθ, ύψους 1,6 δισεκατ.δολ.

1333
SHARE

Στην εξαγορά του Ομίλου εταιρειών Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη – δηλαδή μεταξύ άλλων και της ΣΕΚΑΠ – ανακοίνωσε ότι προχώρησε ο ιαπωνικός Όμιλος JTΙ- Japan Tobacco Inc., έναντι τιμήματος 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ολοκλήρωση της αγοράς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2018 και παρέχει ύψιστη οικονομική ρευστότητα στον Ιβάν Σαββίδη.

«Η εξαγορά αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας. Για αρκετά χρόνια, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του Ομίλου μας. Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε περίπου 40% και θα συμβάλει άμεσα στα κέρδη του Ομίλου, μέσα από συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Πρόεδρος των Παγκόσμιων Επιχειρήσεων Καπνού του Ομίλου της Japan Tobacco, Mutsuo Iwai.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. κ. Arthur Davidyan, με την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the “Agrocom Group” (“Donskoy Tabak”), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».

 

LEAVE A REPLY