Στη Βουλή το θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Στη Βουλή το θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

1469
SHARE

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της ραγδαίας αύξησης του λαθρεμπορίου τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καράογλου ζητά από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, να τον ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν  προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της δράσης των λαθρεμπόρων τσιγάρων.

“Η δράση των κυκλωμάτων αυτών φαίνεται να εξαπλώνεται πέρα από το κέντρο της πόλης καθώς καταγράφονται πολλά περιστατικά παράνομων αγοροπωλησιών λαθραίων τσιγάρων σε δρόμους παρακείμενους των λαϊκών αγορών”, τονίζει, μεταξύ άλλων στη σχετική ερώτηση ο κ. Καράογλου.

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης  ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σχετικά με το ύψος της ζημίας που υπέστη το κράτος από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα καθώς επίσης και για τις επιπτώσεις που έχει στους ίδιους τους επαγγελματίες και τους αγρότες.

“Τα έσοδα που χάνει το κράτος κάθε χρόνο από το λαθρεμπόριο τσιγάρων αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ”, επισημαίνει ο κ. Καράογλου.

LEAVE A REPLY