Στη γραμμή αφετηρίας η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας – Εντός τριμήνου η...

Στη γραμμή αφετηρίας η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας – Εντός τριμήνου η πρώτη δόση του δανείου από την ΕΤΕπ

1226
SHARE

Εντός τριμήνου εκτιμά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι θα εκταμιευτεί η πρώτη δόση, ύψους 5 εκατ.ευρώ,  από το δάνειο της ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) και από την πλευρά της δηλώνει ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

Όπως ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το μεγαλύτερο μέρος από τα 5 εκατ.ευρώ θα απορροφηθεί μέσα στο 2018 και πιθανόν και το 2019, ανάλογα με τις καθυστερήσεις των ίδιων των έργων. Κατά τον ίδιο, επίσης, το πρώτο έργο, για το οποίο θα αξιοποιηθούν οι πόροι από την ΕΤΕπ θα είναι η πλατεία Ελευθερίας, ενώ υπάρχουν κι άλλα ώριμα έργα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει συνολικά 35 έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επίσης  η δεύτερη φάση της ανάπλασης της Αγίας Σοφίας (από την Τσιμισκή μέχρι την παραλία), η ανάπλαση της πλατείας Μαβίλη, των πεζοδρόμων της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των τειχών στην  Επταπυργίου, η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, η διαμόρφωση οδών ήπιας κυκλοφορίας στο τρίγωνο Δεσπεραί – Δαγκλή και Διαλέττη κ.α.

 

LEAVE A REPLY