Friday , 19 April 2024

Στη δυτική Θεσσαλονίκη περιόδευσε ο Κώστας Καραμανλής

Περιοδεία σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός ,Κώστας Καραμανλής.

Ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους αποτέλεσε την αφετηρία της επίσκεψης του κ. Καραμανλή στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Εκεί τον υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Στο καλωσόρισμα που απηύθυνε ο κ. Βαρνάβας προς τον πρώην πρωθυπουργό, έκανε λόγο για έλλειμμα ανάπτυξης στην δυτική Θεσσαλονίκη και επισήμανε την ανάγκη να ανοίξει το όραμα της ανάπτυξης και στην υπόλοιπη πλευρά της πόλης, με την αξιοποίηση των στρατοπέδων, με τη λειτουργία του μετρό και την ανάπτυξη του δυτικού παραλιακού μετώπου.

Επιπλέον, ο κ. Βαρνάβας έκανε δώρο στον κ. Καραμανλή μια εικόνα της Παναγίας και δυο βιβλία, εκ των οποίων το ένα αφορά την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, στην προσφώνηση του δήλωσε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απέδωσε 7 δις ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ συνέβαλλε και στην παραχώρηση έκτασης συνολικά 161 στρεμμάτων στο δήμο.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στην πλατεία Επταλόφου, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους της περιοχής, με κάποιους από τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κιόλας.

Ακολούθως, ο κ.Καραμανλής επισκέφτηκε την πλατεία Ελευθερίας, στην Άνω Ηλιούπολη.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός συνομίλησε με θαμώνες των καφετεριών ενώ φωτογραφήθηκε και με κατοίκους.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Καραμανλή στη δυτική Θεσσαλονίκη ήταν η κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

Εκεί έγινε δεκτός από το δήμαρχο της περιοχής, Πέτρο Σούλα αλλά και το νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Αφού ο κ. Καραμανλής συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, κάθισε να πιεί καφέ σε γνωστό κατάστημα της πλατείας Ευόσμου, παρέα με παλαιούς γνωστούς και κάποιους υποψήφιους βουλευτές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει στην Καλαμαριά ενώ αύριο,Παρασκευή θα επισκεφθεί το Λαγκαδά και το Σταυρό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *