Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου...

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και του “Όχι”

537
SHARE

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης του 1912 και του έπους του ’40 .

Σήμερα στις 11 το πρωί, θα τελεστεί  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, πανηγυρική δοξολογία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου ενώ στις μία και είκοσι το μεσημέρι, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, θα παραθέσει στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις εξήμιση το απόγευμα, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας.

Εξάλλου, στις 10 το πρωί του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο ελληνικό μνημείο των πεσόντων στο Συμμαχικό Κοιμητήριο (Ζέιτενλικ) και ακολούθως, θα επισκεφτεί το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, καθώς και το «Άσυλο του Παιδιού».

Στις επτά το βράδυ, ο κ. Παυλόπουλος  θα μεταβεί στο Τελλόγλειο ίδρυμα, όπου θα ξεναγηθεί στην έκθεση με θέμα «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» και στις οκτώμισι το βράδυ, θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραχωρεί προς τιμήν του, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και μισή ώρα αργότερα, θα παρακολουθήσει μαζί με τον Ιταλό ομόλογο του, Σέρτζιο Ματαρέλα, την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

LEAVE A REPLY