Thursday , 25 April 2024

Στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο, Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να προεδρεύσει της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με τίτλο «Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ», που οργανώνει η ελληνική διπλωματία.

Οι εργασίες της Διάσκεψης θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν με τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στις τρεις και τέταρτο το μεσημέρι, ο κ.Δένδιας, ο Κροάτης ομόλογος του και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διπλωματική πρωτοβουλία θα εστιάσει στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τρεις μήνες πριν από τη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ, τον ερχόμενο Μάιο, καθώς η Κροατία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών των γειτονικών κρατών-μελών της ΕΕ, των δυτικών Βαλκανίων, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *