Saturday , 10 October 2026

Στιγμές τρόμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέρα μεσημέρι

Του Γ. Κατσιάνη

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στην Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε παρακείμενο, εγκαταλελειμμένο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, όταν άρχισαν να βγαίνουν μαύροι καπνοί από το τριώροφο κτίριο της οδού Αριστοτέλους 27.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να φτάσουν στο σημείο επτά οχήματα με οκτώ πυροσβέστες.

«Κατεβήκαμε κάτω όπου είδαμε τους πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το διπλανό κτίριο», δήλωσε στο thesseconomy.gr η υπάλληλος, Στέλλα Β.

Παράλληλα με την εκκένωση των κτιρίων, στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης των μαθητών από το κτίριο της οδού Εγνατίας  όπου βρίσκεται εκπαιδευτήριο ενώ στο σημείο έσπευσαν και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

«Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, όλα κύλησαν ομαλά και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ΒΕΘ, Μάριος Παπαδόπουλος.

Check Also

Παναμάς: Σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών από τον ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ – Προβλήματα στην υδροδότηση, κατέρρευσαν κτίρια – Κανονικά η λειτουργία της διώρυγας

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τον Παναμά χθες, Παρασκευή …