Thursday , 25 April 2024

Στις 155.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς συντάξεις – Έως τις 31 Μαρτίου η ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις, δεσμεύθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Κάλεσε τους δικαιούχους να κάνουν έως τις 31 Μαρτίου την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές έως το Πάσχα. Έως χθές κατατέθηκαν 16 χιλιάδες αιτήσεις.

Ο υπουργός είπε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155.000, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν προσωρινή σύνταξη. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Ατλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25.500 συντάξεις.

Ο ίδιος προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, που θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων. Όπως είπε “σύντομα η υποβολή των συντάξεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Έγινε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας και ζήτησα να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνούν ξανά από τις επιτροπές, αν οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *