Στον “αέρα” εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης στην Τούμπα, λόγω κατασκευής ποδηλατόδρομου

Στον “αέρα” εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης στην Τούμπα, λόγω κατασκευής ποδηλατόδρομου

498
SHARE

Αντιδράσεις προκαλεί η δημιουργία ποδαλητόδρομου στην περιοχή της Τούμπας από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Πάρι Μπίλλια, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων περιοχής Παπάφη τονίζει πως η κατασκευή ποδηλατόδρομου στον άξονα Παπάφη (από Καυταντζόγλου ως Κλεάνθους), Κλεάνθους (από Παπάφη ως Οστροβού) και πλατείας Μικρασιατικού και Θρακιώτικου Ελληνισμού, θα έχει ως αποτέλεσμα “την οριστική απώλεια 450 θέσεων στάθμευσης που αντιστοιχούν στην απώλεια ενός πάρκινγκ, εμβαδού 5,6 περίπου στρεμμάτων”.

“Δυστυχώς, η μελέτη του έργου, μολονότι έχει ζητηθεί επισήμως από το δήμο, ήδη από την 20η Δεκεμβρίου 2018, δεν μας έχει αποσταλεί”, δήλωσε ο δικηγόρος της επιτροπής, Νίκος Καραγιαννακίδης και επισήμανε πως “οι 450 αυτές θέσεις στάθμευσης εξυπηρετούν σήμερα, με την κυκλική στάθμευση 1350 περίπου οχήματα, κατοίκων και επαγγελματιών”.

Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής του ποδηλατόδρομου εγκρίθηκε με την υπ’αριθμ. 1582/2018 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”.

LEAVE A REPLY