Στον αστε(ρ)ϊσμό του ΕΦΚΑ…

Στον αστε(ρ)ϊσμό του ΕΦΚΑ…

438
SHARE

Είστε ελεύθερος επαγγελματίας και γνωρίζετε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα καταβάλλετε ένα Χ ποσό για ασφαλιστικές εισφορές.

Το ποσό αυτό, μάλιστα, αναμένεται να είναι πολλαπλάσιο του αντίστοιχου που καταβάλατε μέχρι σήμερα και κάνετε αγώνα δρόμου για να μαζέψετε τα χρήματα που απαιτούνται μέχρι τέλος του μήνα, ως νομοταγής πολίτης που είστε.

Και δώστου από την μία, τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ να “βομβαρδίζουν” τους ελεύθερους επαγγελματίες με πληροφορίες για το υπέρογκο ύψος της ασφάλισης και από την άλλη, η κυβέρνηση να διαψεύδει τα μελλούμενα και να κάνει λόγο για “επανακαθορισμό” των εισφορών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως εμφανίζεται και ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος να δηλώνει ότι τον σταματούν στο δρόμο και του λένε ότι δήθεν σώθηκαν με τις νέες εισφορές.

Άσχετα, βέβαια αν ο κ. Πετρόπουλος βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο αποδοκιμασιών στο Ηράκλειο! Τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά. «Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», όπως θα έλεγε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και μιας και έχουμε φτάσει στην κορύφωση της Αποκριάς (όλως τυχαίως), η διοίκηση του (νέου) Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ανακοινώνει ότι παρατείνεται τελικά μέχρι τις 17 Μαρτίου η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Είναι δυνατόν;», αναρωτιέσαι και σκέφτεσαι πόσο δίκιο είχε ο αείμνηστος, Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε ότι «Η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο».

 

LEAVE A REPLY