Στον Δήμο Θεσσαλονίκης από σήμερα τέσσερα κτήρια του α΄ προβλήτα του ΟΛΘ-Πώς...

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης από σήμερα τέσσερα κτήρια του α΄ προβλήτα του ΟΛΘ-Πώς θα αξιοποιηθούν

541
SHARE

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης επιστρέφουν τέσσερα κτήρια στον α΄προβλήτα του ΟΛΘ, συγκεκριμένα η Αποθήκη Δ΄, η κατοικία του υπολιμενάρχη, ο βρεφονηπιακός σταθμός και το κτήριο της παλιάς Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, που είχαν παραχωρηθεί στο λιμάνι επί Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ.Θεοφάνης έκανε λόγο για ουσιαστική διαδικασία και παράδοση κτηρίων που ανήκουν στο δημόσιο, ευχόμενος οι εν λόγω χώροι να αξιοποιηθούν δημιουργικάκαι να αναβαθμίσουν περαιτέρω την σχέςση της πόλης με το λιμάνι, ενώ ο κ.Μπουτάρης επεσήμανε πως ήταν αίτημα του Δήμου να ενταχθούν ο χώρος και οι υποδομές του στη ζωή της πόλης και πως υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία και ταύτιση απόψεων με τον ΟΛΘ.

Το κτήριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, όπως γνωστοποιήθηκε στην εκδήλωση, θα μετατραπεί σε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ – στην εκδήλωση παρέστη μάλιστα και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ενώ ο Δήμος αποσκοπεί στην επαναλειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και η Αποθήκη Δ’ θα αξιοποιηθεί ως «πολυχρηστικός χώρος».

Ο τρόπος διαχείρισης των συγκεκριμένων κτηρίων πάντως θα προσδιοριστεί σε νέα συνάντηση μεταξύ του Δήμου, της διοίκησης του ΟΛΘ και των πολιτιστικών φορέων που είναι εγκατεστημένοι στον α’ προβλήτα.

LEAVE A REPLY