Thursday , 28 March 2024

Στον Δήμο Καλαμαριάς παραχωρείται το γήπεδο του Φοίνικα

Για 25 χρόνια και με δυνατότητα παράτασης, παραχωρείται το γήπεδο του Φοίνικα στον Δήμο Καλαμαριάς. Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος τον υποδέχτηκε το πρωί στο γραφείο του.

“Ο κ. Αυγενάκης έδειξε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι βούληση του υπουργείου είναι να παραχωρηθεί το γήπεδο του Φοίνικα στον δήμο Καλαμαριάς. Είναι ευκαιρία να αναδιαμορφωθεί, να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, να αδειοδοτηθεί, καθώς πρόκειται για ένα χώρο που δεν πληροί 100% τις προϋποθέσεις,  που έχουν τεθεί από την ελληνική νομοθεσία, να εγκριθεί η νομιμοποίησή του και να αποδοθεί στις ομάδες τις Καλαμαριάς”, τόνισε σχετικά σε δηλώσεις του ο κ. Δαρδαμανέλης.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σημερινή εξέλιξη. Ικανοποιούμε ένα αίτημα πολλών ετών, μπαίνουν σε μία σειρά τα πράγματα. Αυτό, όπως είπαν και εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων, φάνταζε μακρινό όνειρο, όμως τα όνειρα είναι για να υλοποιούνται και η συνεργασία μεταξύ του δήμου, του υπουργείου και της διοίκησης των Ε.Α.Κ.Θ έφερε αποτελέσματα”, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Παρόντες στη συνάντηση του δημάρχου με τον υφυπουργό ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Αθανάσιος Γιαννακός, ο πρόεδρος των Ε.Α.Κ.Θ, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου  και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και αθλητών με παγκόσμιες διακρίσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *