Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης βρέθηκαν σήμερα χιλιάδες επισκέπτες της νέας παραλίας Θεσσαλονίκη

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης βρέθηκαν σήμερα χιλιάδες επισκέπτες της νέας παραλίας Θεσσαλονίκη

396
SHARE
Ston kosmo tis ilektrokinisis vrethikan simera xiliades episkepetes tis neas paralias Thessalonikis

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η πρωτότυπη διαδραστική εκδήλωση «Voltάρω», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η ηλεκτροκίνηση και στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στην εκδήλωση, που έχει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, εξερευνήσουν και ανακαλύψουν μια μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφορά, που περιλαμβάνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και σκάφη.

«Πήραμε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αυτή τη δράση, για να γνωρίζουν οι πολίτες τα μέσα μεταφοράς, που θα είναι κυρίαρχα στο μέλλον. Θέλουμε να καταλάβουν όλοι την αξία των μέσων αυτών, που είναι φιλικά στον πολίτη και στο περιβάλλον, αλλά και χαμηλού κόστους. Το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προμηθευτούμε 50 ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα συμβατικά υπηρεσιακά οχήματα της Περιφέρειας.», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Στόχος της εκδήλωσης είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, σ’ ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Οι πολίτες που ήρθαν σήμερα στη Νέα Παραλία ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

LEAVE A REPLY