Στον «πάγο» κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ

Στον «πάγο» κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ

368
SHARE

Στα…αζήτητα παραμένουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ, λόγω αδυναμίας χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων να ενταχθούν στα επενδυτικά Σχέδια Βελτίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, από τις συνολικά 8.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για ένταξη στις δράσεις εκσυγχρονισμού των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ελάχιστες έγιναν αποδεκτές.

Ο λόγος είναι τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής των παραγωγών στα επενδυτικά σχέδια.

Για παράδειγμα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει όχι απλώς να είναι ενεργός γεωργός ή κτηνοτρόφος αλλά να πληροί τις προϋποθέσεις του «επαγγελματία αγρότη» και να έχει κατώτατο όριο τζίρου το ποσό των 8.000 ευρώ.

«Υπάρχουν κτηνοτρόφοι οι οποίοι μου προτείνουν να καταθέσω για λογαριασμό τους Σχέδιο Βελτίωσης για την κατασκευή για παράδειγμα, στάβλων και ως αντίτιμο, θα μου καταβάλλουν το 60% της προκαταβολής που θα λάβουν από τα εκτελούμενα έργα», αποκάλυψε επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται στον τομέα των ξύλινων δομικών στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι το 2015, υλοποιήθηκε το 22% των εγκεκριμένων Σχεδίων Βελτίωσης, με αποτέλεσμα να αξιοποιηθούν μόλις 84 εκατ. ευρώ.

LEAVE A REPLY