Στον Όμιλο Βαρδινογιάννη περνά ο έλεγχος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA

Στον Όμιλο Βαρδινογιάννη περνά ο έλεγχος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA

700
SHARE

Τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA (50% συν δυο μετοχές) αλλά και των ραδιοφώνων του ομίλου αποκτά η MOTOR OIL, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας SEILLA ENTERPRISES LIMITED, δηλαδή ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, στον οποίον ανήκει και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η MOTOR OIL, η κατά 100% θυγατρική της κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED σύναψε με την κυπριακή εταιρεία ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, την κυπριακή εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED, την κυπριακή εταιρεία SIXOMEN LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά το ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2018.

Το τίμημα ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 21,477 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά, ενώ 11,523 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέσω επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  θα συμμετάσχει και η Alpha Media Group (Δ. Κοντομηνάς) με 11,477 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν προβλέπεται να υπάρξει  συνεργασία ή συγχώνευση μεταξύ του Star και του Alpha και θα παραμείνουν δυο χωριστές εταιρείες, με χωριστές διοικήσεις αλλά και χωριστή ιδιοκτησία.

LEAVE A REPLY