Στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου αποδίδεται το πρώην στρατόπεδο “Ζιάκα”

Στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου αποδίδεται το πρώην στρατόπεδο “Ζιάκα”

3359
SHARE

“Στροφή” 180 μοιρών στη δημιουργία κέντρου εφοδιασμού και αποθήκευσης (logistics) στο πρώην στρατόπεδο “Ζιάκα” του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου κάνει η κυβέρνηση.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τους ελεύθερους χώρους στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, τόνισε πως “τα στρατόπεδα Καρατάσου και Ζιάκα πρέπει να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες και την πόλη”.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τους δημότες Κορδελιού-Ευόσμου, οι οποίοι επισήμαναν πως η απόδοση των 123 στρεμμάτων στην τοπική κοινωνία, θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η κίνηση πολιτών “Διάλογος”, τονίστηκε η ανάγκη της έναρξης άμεσα, δημόσιας διαβούλευσης και να έρθει προς συζήτηση το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού-Ευόσμου.

“Να υπάρξει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου, τα 123 στρέμματα να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία”, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της κίνησης πολιτών “Διάλογος”, Δημήτρης Αποστόλου.

Με την σειρά του, το μέλος του “Διαλόγου” και δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού-Ευόσμου, Πάρης Λεμπετλής, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι παραμένει παρατηρητής των εξελίξεων, όταν στην περίπτωση της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου “Παύλου Μελά”, η δημοτική αρχή είχε πρωτοστατήσει στο θέμα της απόδοσης του χώρου.

 

LEAVE A REPLY