Στο Δημόσιο ο ΟΑΣΘ και η περιουσία του- Τι ανακοίνωσε ο...

Στο Δημόσιο ο ΟΑΣΘ και η περιουσία του- Τι ανακοίνωσε ο Χ. Σπίρτζης

1947
SHARE
Στ. Παππάς για ΟΑΣΘ: Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει

Την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και τη μεταβίβαση όλης της περιουσίας του στο ελληνικό δημόσιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή και το οποίο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σπίρτζης σε συνέντευξη Τύπου, από τη Θεσσαλονίκη, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία δυο νέων φορέων: του ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης) που θα είναι αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό όλων των μέσων μεταφοράς της Θεσσαλονίκης και του ΑΣΥΘ (Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης) που θα αναλάβει το μεταφορικό έργων των αστικών συγκοινωνιών. Στα διοικητικά συμβούλια των διοικήσεων των νέων φορέων θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορείς της πόλης.
Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υπουργός, ο νέος φορέας αναμένεται να λειτουργήσει το αργότερο έως το Δεκέμβριο του 2019, ενώ στο μεταβατικό διάστημα το μεταφορικό έργο θα συνεχίσει να το εκτελεί ο ΟΑΣΘ.

Να σημειωθεί ότι ο σχέδιο νόμου που κρατικοποιεί άμεσα τον ΟΑΣΘ, αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση μέσα στον Ιούλιο.

Ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε πως διασφαλίζονται πλήρως όλες οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και τον ΣΑΣΘ και πως οι τιμές των εισιτηρίων θα μείνουν αμετάβλητες.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας το νομοσχέδιο καθώς, όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που ενημερώθηκε γι’ αυτό. Επιφυλάχθηκε να διατυπώσει την άποψή του, καθώς, θα περιμένει να ενημερωθεί από τους νομικούς συμβούλους του Οργανισμού που θα μελετήσουν το κείμενο.

Πάντως, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός δεσμεύθηκε για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, συμπληρώνοντας πως οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να συζητήσουν τις αλλαγές που σχεδιάζονται, καθώς «δεν μας φοβίζει ούτε ο δημόσιος φορέας ούτε τίποτα».

LEAVE A REPLY