Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης προσάγονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Νέο επεισόδιο...

Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης προσάγονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Νέο επεισόδιο στις Καστανιές – Συνελήφθη ένας Τούρκος πολίτης

816
SHARE

Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγήθηκαν προ ολίγου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με πληροφορίες του, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους, προκειμένου να τους ζητηθούν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα κινητά τους. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν στον εισαγγελέα στις 30 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, σε συναγερμό τέθηκαν οι ελληνικές αρχές χθες βράδυ, λίγο μετά τις 11, όταν όταν ένας Τούρκος πολίτης πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές ‘Εβρου.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας άρχισε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ακολούθησαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες, αλλά ο άνδρας δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς, που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών. Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί. O συλληφθείς φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Είναι 41 ετών και πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, αλλά δεν διέθετε βίζα.

Ο Τούρκος πολίτης απομακρύνθηκε από το τελωνείο και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου βρίσκεται υπό καθεστώς προστατευτικής φύλαξης και δεν έχει συλληφθεί καθώς το γεγονός ότι είναι σε κατάσταση μέθης δεν έχει επιτρέψει να δώσει κατάθεση και να εξηγήσει πώς βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος. Μετά την κατάθεσή του θα υπάρξει απόφαση για το αν θα συλληφθεί ή οχι.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν ήταν μόνος του αλλά μέλος μιας παρέας τεσσάρων ατόμων και οι άλλοι τρεις συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο στο τουρκικό έδαφος.

 

LEAVE A REPLY