Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η προσφυγή για το θέμα της παραχώρησης των 14...

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η προσφυγή για το θέμα της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων

183
SHARE
Sto evropaiko koinovoulio n prosfygi gia ti paraxorisi ton 14 aerodromion

Αποδεκτή προς εξέταση έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προσφυγή που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας κατά της Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Οι καταγγελίες που έχει υποβάλλει η ΟΣΥΠΑ, αφορούν τα οικονομικά στοιχεία της Fraport και της Slentel Ltd, το γεγονός ότι η Fraport είναι στην πραγματικότητα εταιρεία του γερμανικού Δημοσίου, προβληματισμούς σχετικά με την εγκαθίδρυση μονοπωλίου στην ελληνική περιφέρεια και κοινοτικές ενισχύσεις που έχει λάβει η Ελλάδα για την αξιοποίηση των αεροδρομίων τα τελευταία χρόνια. Κατά την έρευνα που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η ΟΣΥΠΑ θα παρουσιάσει εκτενώς τον φάκελο με τα προβλήματα που διαπιστώνει στη διαδικασία «ιδιωτικοποίησης» και στη σύμβαση παραχώρησης.

Για «προσωρινή δικαίωση του αγώνα της ΟΣΥΠΑ και της πρωτοβουλίας μας» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» στα Χανία, που καλεί τον εισαγγελέα «να αναλάβει πρωτοβουλία και να διερευνήσει την παράνομη είσοδο και εγκατάσταση της Fraport στο αεροδρόμιο «Ι.Δασκαλογιάννης».

Όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, πηγές πλησίον του ταμείου ανέφεραν στο insider.gr ότι στη μόνη διαδικασία που εμπλέκεται άμεσα το Ταμείο είναι η διαδικασία κοινοποίησης των συμβάσεων παραχώρησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Διεύθυνση Ανταγωνισμού DG Comp) για την επιβεβαίωση της μη ύπαρξης κρατικών ενισχύσεων στη συναλλαγή και μη νόθευσης των κανόνων του ανταγωνισμού. Η επίσημη απόφαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων αναμένεται ίσως και αυτήν την εβδομάδα.

LEAVE A REPLY