Στο Κυβερνείο το gala του Προξενικού Σώματος

Στο Κυβερνείο το gala του Προξενικού Σώματος

867
SHARE

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για δεύτερη συνεχή χρονιά το ετήσιο Gala του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης, στον προαύλιο χώρο του Κυβερνείου (Παλατάκι) Θεσσαλονίκης με αφορμή την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων του για τη φετινή χρονιά.

Με την εκδήλωση αυτή το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ενίσχυσαν το έργο του, τα μέλη του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης αλλά και τους εκπροσώπους του τύπου για την αγαστή συνεργασία.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων (FICAC, www.ficacworld.org), την ευθύνη της οργάνωσης του οποίου ανέλαβε το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν στο ΕΒΕΘ, αφήνοντας -σύμφωνα με τους διοργανωτές- τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες συνέδρους, με χώρες προσέλευσης το Μπαγκλαντές, Τουρκία, Πακιστάν, Ινδία, Βουλγαρία, Αλβανία, Νεπάλ, Βέλγιο, Σερβία, Ισραήλ, Τυνησία, κ.α. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν τέσσερις: «Ιστορία και διπλωματία στον 21ο αιώνα», «Οικονομική ιστορία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οι προοπτικές στην περιοχή», «Ενεργειακές οδοί» και «Δίκτυα μεταφορών», με ομιλητές τους κ.κ.: Θ. Καρβουναράκη, διευθυντή στο Μεταπτυχιακό. Πρόγραμμα στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Παρ. Νάσκου – Περράκη, καθ. Διεθνούς Δικαίου Διεθν. Οργαν., Μ. Μποζούδη, λέκτορα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσ/νίκης, Εύη Αυλογιάρη δικηγόρο, Π. Μήτκα πρύτανη ΑΠΘ, Χ. Παπαπανάγο, πρόεδρο Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, Ν. Μουσσιόπουλο, διευθυντή Εργαστηρίου Μεταφοράς Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, στο τμήμα Μηχ. Μηχ. ΑΠΘ, Ρ. Γρηγορίου, αναλύτρια Δεδομένων στην VaasaETT Ltd Ab Oy, Λιάνα Γούτα, διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής & Διεθνών Υποθέσεων της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, Ι. Α. Μυλόπουλο, πρόεδρο ΔΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Σ. Θεοφάνη, πρόεδρο ΔΣ ΟΛΘ ΑΕ.

Στο συνέδριο χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, o γενικός πρόξενος Σερβίας, Πρύτανης του Προξενικού Σώματος Θεσ/νίκης Sinica Pavic, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων (FICAC) Aykut Eken, ο γενικός γραμματέας FICAC Νικόλαος Μαργαρόπουλος και o εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτριος Μάρδας.

Την εκδήλωση τίμησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, και παρευρέθηκαν γενικοί και επίτιμοι πρόξενοι της Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY