Στο Λαγκαδά το Σάββατο ο Πρ. Παυλόπουλος για τα εγκαίνια του Πάρκου...

Στο Λαγκαδά το Σάββατο ο Πρ. Παυλόπουλος για τα εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

859
SHARE

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα τελεστούν το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, τα εγκαίνια του πρώτου Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο δήμο Λαγκαδά.

Το πάρκο λειτουργεί πιλοτικά στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη και έχει σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.

Ειδικότερα, στο χώρο των 32 στρεμμάτων έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό μηχάνημα όπου οι πολίτες θα τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό, μέταλλο ή γυαλί) και θα έχουν άμεσα την ανταμοιβή τους είτε με εκπτωτικά κουπόνια για αγορές από συγκεκριμένα σουπερμάρκετ, είτε θα δωρίζουν τα χρήματα που δικαιούνται για κάποιον κοινωνικό σκοπό.

Επίσης, στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υπάρχει εργαστήρι όπου θα κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, χώρος περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά κι ένα διαδραστικό σιντριβάνι που παίζει μουσική.

«Θα είναι ένας τόπος ιδανικός για όλη την οικογένεια, όχι μόνο για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Ένας χώρος αφιερωμένος στα παιδιά, σε όσους αγαπούν το περιβάλλον και ασχολούνται ενεργά με την ανακύκλωση. Είναι ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ και βάζει τον Λαγκαδά στους προορισμούς του ειδικού, εναλλακτικού, περιβαλλοντικού τουρισμού, καθώς οι επισκέψεις στην περιοχή θα είναι συνεχείς», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης.

Το πάρκο θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να πετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στο ειδικό μηχάνημα και να ανταμείβονται.

LEAVE A REPLY