Στο ρυθμό της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Φρούτων και Λαχανικών, Freskon η Θεσσαλονίκη

Στο ρυθμό της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Φρούτων και Λαχανικών, Freskon η Θεσσαλονίκη

875
SHARE

Σε οικονομικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη έχει εξελιχθεί, τα τελευταία χρόνια, η διεθνής έκθεση φρούτων και λαχανικών, Freskon, η οποία ανοίγει αύριο, Πέμπτη 26 Απριλίου τις πύλες της.

Με 210 εκθέτες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων και μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης και με 2.500 προγραμματισμένα «ραντεβού» εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών με ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, η Freskon θα αποτελέσει για τέταρτη συνεχή χρονιά, σημείο αναφοράς του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην φετινή έκθεση ξεχωρίζει το 1ο διεθνές συνέδριο για το σταφύλι καθώς θα παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις που αφορούν στα θέματα της καλλιέργειας και της μετασυλλεκτικής συμπεριφοράς του συγκεκριμένου αγροτικού προϊόντος.

«Η Freskon είναι ένα σημαντικό πολυγεγονός, που με την διεθνοποίηση που έχει καταφέρει, ξεπερνά τα όρια της χώρας. Κάτι ανάλογο δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Τόνια Νικολαΐδου, σημείωσε πως μέσα από τη Freskon οι ελληνικές εταιρίες μπορούν να αυξήσουν τους προμηθευτές τους και να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους, ενώ ανέφερε πως η έκθεση συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό διακίνησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια της 4ης Freskon θα πραγματοποιήσει αύριο στις 6.30 το απόγεμα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Γιάννης Τσιρώνης.

LEAVE A REPLY