Στο στόχαστρο του τουρκικού ΥΠΕΞ και ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος!

Στο στόχαστρο του τουρκικού ΥΠΕΞ και ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος!

1035
SHARE

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία δια του υπουργείου Εξωτερικών της εξαπολύοντας επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στην Πιερία, οι οποίες έγιναν περίπου τρία 24ωρα μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προχώρησε σε… συστάσεις προς τον ΠτΔ τον οποίο… μαλώνει για τα όσα είπε την Κυριακή όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις. Μάλιστα, τον καλεί να σέβεται τη θέση του και να μην προκαλεί (!), ενώ με άλλη ανακοίνωσή του νωρίτερα ζητούσε να συλληφθούν εκείνοι οι οποίοι έκαψαν την τουρκική σημαία στη διάρκεια εκδήλωσης στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής: «Ο ελληνικός τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: ”Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε ιστορικά να έχουμε»… «Αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα κάνουμε αυτό που έκαναν και οι πρόγονοί μας”. Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση».

Τι ενόχλησε την Τουρκία
Οι δηλώσεις του ΠτΔ που ενόχλησαν τους Τούρκους έγιναν την Κυριακή (04.03.2018) όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας. «Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;.Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει» είπε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της», με το μέτρο «του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

LEAVE A REPLY