Στο συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία» και οι επιχειρηματίες από τον κλάδο αλουμινίου

Στο συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία» και οι επιχειρηματίες από τον κλάδο αλουμινίου

1085
SHARE
Στο συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία» και οι επιχειρηματίες από τον κλάδο αλουμινίου

Την αντίθεσή του στην αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων εκφράζει το Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ) και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο μεγάλο συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Λευκό Πύργο, στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2017, στις 2 μμ και να διατρανώσουν την θέση τους πως «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα».

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει από την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992 και να μην αποδεχτεί για το γειτονικό κρατίδιο ονομασία στην οποία θα περιέχεται η λέξη ”Μακεδονία”, καθώς η όποια υποχώρηση από τη συγκεκριμένη εθνική γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ, Ιωάννης Φωτιάδης προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως αν «χαρίσει» το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια τότε θα βρει απέναντί της την πλειονότητα των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. «Μπορεί ο ελληνικός λαός να υπομένει τα τελευταία χρόνια τον κυκεώνα των φοροεισπρακτικών μέτρων που τον έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και ηθικά, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, που θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για τη χώρα μας. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το όνομα της Μακεδονίας μας και δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Το χρωστάμε στους προγόνους μας αλλά και στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, «η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας ήταν και παραμένει προτεραιότητα για τους Έλληνες. Και αυτή η ακεραιότητα απειλείται πλέον ανοιχτά από την κυβέρνηση των Σκοπίων που με ”όχημα” το όνομα ”Μακεδονία” είναι βέβαιο πως θα επιδιώξει ακόμη και την επέκταση των συνόρων της σε βάρος της χώρας μας».

Ο κ. Φωτιάδης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει πιστή στην απόφαση του 1992 και να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της χώρας, ενώ δήλωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑΣ αλλά και τα μέλη του Σωματείου θα πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο της 21ης Ιουνίου για τη Μακεδονία.

«Όλοι μαζί, χωρίς κομματικές ταμπέλες, οφείλουμε να δώσουμε την απάντησή μας σε όσους επιβουλεύονται τη Μακεδονία μας. Να δηλώσουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να δεχτούμε επουδενί να υπάρχει ο όρος ”Μακεδονία” στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Και να προειδοποιήσουμε τους κυβερνώντες πως σε περίπτωση υπαναχώρησης από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, θα πρέπει να δώσουν τον λόγο στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει με δημοψήφισμα γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα».

LEAVE A REPLY