Στο “σφυρί” το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

Στο “σφυρί” το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

2598
SHARE

Παράταση για την Παρασκευή 20 Απριλίου πήρε ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου 3–5 Πηγάδια, στη Νάουσα Ημαθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το χιονοδρομικό κέντρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις επενδυτές, δύο από την Ελλάδα και ένας από τη Ρωσία, οι οποίοι ζήτησαν να παραταθεί η διαδικασία προκειμένου να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο business plan.

Οι όροι του διαγωνισμού προβλέπουν την υλοποίηση επενδύσεων, ύψους τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ την πρώτη τριετία με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

Οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν κληθεί να καταθέσουν στο business plan τις προτάσεις τους για την ανάδειξη του χιονοδρομικού κέντρου σε θέρετρο τεσσάρων εποχών και άρα θα χρειαστεί να κάνουν επενδύσεις μεγαλύτερου ύψους.

Ο επενδυτής που θα μισθώσει το χιονοδρομικό κέντρο για 30 χρόνια θα πρέπει, εντός της πρώτης τριετίας, να προχωρήσει στις εξής παρεμβάσεις:

-Αναβάθμιση του ξενοδοχείου ski in – ski out σε κατηγορία τουλάχιστον 4 αστέρων και δημιουργία γυμναστηρίου, με σύγχρονες προδιαγραφές.

-Αναβάθμιση και συντήρηση των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, μεταφοράς χιονοδρόμων του χιονοδρομικού κέντρου και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Επέκταση του υφιστάμενου συστήματος τεχνητής χιόνωσης του χιονοδρομικού κέντρου κατά έξι επιπλέον κανόνια παραγωγής τεχνητού χιονιού.

-Δημιουργία δεύτερου γηπέδου ποδοσφαίρου, το οποίο κατ’ εξαίρεση θα πρέπει να αποπερατωθεί εντός επταετίας από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

LEAVE A REPLY