Wednesday , 24 April 2024

Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Την πιθανότητα απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ σημείωσε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα δείξει αν θα εφαρμοστεί καθώς θα πρέπει να αξιολογηθεί προσεχτικά. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σε ερώτηση για το εάν κρίνεται απαραίτητο ένα αυστηρό απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, ο υπουργός υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε ένα «πολύ κρίσιμο σημείο καμπής», σημειώνοντας ότι όλα τα δεδομένα θα τεθούν στην κρίση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι αναλόγως, θα λάβουν και τις απαραίτητες αποφάσεις. 

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις», αναφέροντας ως παράδειγμα την Αχαΐα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υπουργός, είπε πως το βράδυ χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, διότι, όπως διευκρίνισε, οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί, ενώ τόνισε ότι χθες το βράδυ, υπήρξε μια δραστηριότητα, προκειμένου να σταματήσει το θέμα των όρθιων που βρίσκονται έξω από τα καταστήματα.  

Αναφορικά με το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο υπουργός δήλωσε ότι «Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κανείς που να τολμά να κάνει καταλήψεις να ασκεί βία στα πανεπιστήμια και να πουλά ναρκωτικά». 

Επεσήμανε ακόμη ότι «Αυτοί που αρνούνται την ίδρυση αυτού του σώματος δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν, εδώ και 50 χρόνια προβάλλουν την ατιμωρησία». 

Σημείωσε επίσης ότι κανείς δεν είναι ευτυχής να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι μια δύναμη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χώρου. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *