Friday , 29 March 2024

“Στροφή” του υπουργείου Μεταφορών στο θέμα της χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων-Αντί για πρόστιμα, προχωρά σε σεμινάρια οδηγών

Του Γ. Κατσιάνη

Ενημερωτικές εκδηλώσεις με αντικείμενο την επιμόρφωση των οδηγών στην τοποθέτηση και αφαίρεση αντιολισθητικών αλυσίδων ξεκινά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ1, η πρεμιέρα της δράσης θα γίνει στο δήμο Γλυφάδας και θα ακολουθήσουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι με σχετική εγκύκλιο προβλέπεται οι σχολές οδηγών να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης την εκμάθηση της διαδικασίας τοποθέτησης και αφαίρεσης των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες και πρόστιμα

Εξάλλου, σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας στη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

“Όταν οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν, που είναι αρμοδιότητα των Διευθύνσεων της Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Γενικής Γραμματικής Πολιτικής Προστασίας να το κρίνουν, όπως προβλέπει το άρθρο 52 του ΚΟΚ, τότε έχει την υποχρέωση ο οδηγός να έχει τις αλυσίδες μαζί του”, υπογράμμισε και σημείωσε ότι “δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τον οδηγό να έχει αλυσίδα όλο αυτό το διάστημα στο αυτοκίνητο, αν και δεν θα έλεγα ότι είναι κακό, να υπάρχει ο εξοπλισμός στο πορτμπαγκάζ, όπου υπάρχει χώρος αποθήκευσης για τη ρεζέρβα και άλλα απαραίτητα εξαρτήματα, στα περισσότερα αυτοκίνητα”.

Να σημειωθεί ότι όσοι οδηγοί δεν συμμορφωθούν με το μέτρο του υπουργείου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 80 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *