Στ.Πιτσιόρλας: Διερευνούμε κάθε δυνατότητα να βρούμε λύση για την ΕΒΖ – Επιστολές...

Στ.Πιτσιόρλας: Διερευνούμε κάθε δυνατότητα να βρούμε λύση για την ΕΒΖ – Επιστολές τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων προς τον πρωθυπουργό

645
SHARE

Διαβεβαιώσεις ότι η Κυβέρνηση διερευνά κάθε δυνατότητα για να βρεθεί «μια βιώσιμη  λύση» για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 1ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας-Σερβίας, στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε διευκρίνιση. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα νέα σύσκεψη (διυπουργική) για την ΕΒΖ, ενώ τα χρονικά περιθώρια για έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Στο «κόκκινο» ωστόσο βρίσκεται πλέον η υπομονή των τευτλοπαραγωγών όπως και των εργαζομένων στην ΕΒΖ, που απέστειλαν αμφότεροι επιστολές στον πρωθυπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να τους καταβληθούν από την ΕΒΖ τα 6,2 εκατ.ευρώ που τους χρωστάει και να μην μετατραπεί η εταιρεία σε καθαρά εισαγωγική-εμπορική.

«Εμείς αυτή τη στιγμή διερευνούμε κάθε δυνατότητα να βρούμε λύση για την ΕΒΖ. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω τώρα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη βιομηχανία και να βρούμε μια βιώσιμη λύση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα διατηρήσει ανοιχτή τη Βιομηχανία Ζάχαρης» δήλωσε σχετικά ο κ. Πιτσιόρλας.

Στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι 2.500 τευτλοπαραγωγοί – στους οποίους η ΕΒΖ χρωστάει 6,2 εκατ.ευρώ για τη ζαχαρική καμπάνια του 2017 – ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα την εξόφλησή τους, καθώς επίσης να δώσει εντολή για την επαναλειτουργία των εργοστασίων της εταιρείας. Τονίζουν επίσης ότι η ΕΒΖ «οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο, γιατί εδώ και πέντε μήνες ουδείς από τους εμπλεκόμενους φορείς (πιστώτρια τράπεζα, υπουργεία, διοίκηση), φαίνεται ικανός να δώσει λύση. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα να χάσει ένα εθνικό προϊόν μετά από 57 ολόκληρα χρόνια» και καλούν τον κ.Τσίπρα να μην ακούσει τις εισηγήσεις για μετατροπή της εταιρείας σε καθαρά εισαγωγική και να προταθεί και η λύση της παραχώρησης της εταιρείας σε επιχειρηματίες με μοναδική εγγύηση τη διατήρηση της παραγωγής στα επίπεδα της ποσόστωσης που υπάρχει σήμερα.

 

 

 

LEAVE A REPLY