Στ. Πιτσιόρλας: Προχωρούν οι διαδικασίες για Ελληνικό και Σκουριές

Στ. Πιτσιόρλας: Προχωρούν οι διαδικασίες για Ελληνικό και Σκουριές

409
SHARE

Προχωρούν οι διαδικασίες για τις επενδύσεις στο Ελληνικό και στις Σκουριές, όπως επίσης  για να βρεθεί λύση για τα ναυπηγεία και για την αναβίωση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.

Για την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής ο υφυπουργός αναφέρει  ότι η κυβέρνηση δρομολογεί για πρώτη φορά μια διαδικασία για την οριστική λύση του προβλήματος. Κατά τον ίδιο «η επενδύτρια εταιρεία δεν μπορεί να δείξει υπομονή ορισμένων μηνών και προβαίνει σε κινήσεις πίεσης που κανένα νόημα δεν έχουν. Η δε ΝΔ στην προσπάθεια της να στήσει ένα σενάριο «ο ΣΥΡΙΖΑ αλλεργικός στις επενδύσεις», εκτίθεται ανεπανόρθωτα υιοθετώντας ακραίες συμπεριφορές. Κι αυτό όταν η ίδια ως κυβέρνηση παλαιότερα είχε την ευθύνη για το γεγονός ότι πάρα πολλά θέματα κακοφόρμισαν επί των ημερών της και έως τώρα».

Για την επένδυση στο Ελληνικό ο υφυπουργός δηλώνει ότι προχωράει και ότι «η κυβέρνηση προωθεί το έργο βήμα-βήμα, διαμορφώνοντας ευρύτερες συναινέσεις κι αντιμετωπίζοντας προβλήματα από δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού που επηρεάζεται από τις παλιότερες καχυποψίες και αντιπαλότητες προς το έργο. Κι από την πλευρά των επενδυτών που αντιμετωπίζουν με υπερβολική καχυποψία την κυβέρνηση, εγκλωβισμένοι σε μια προηγούμενη αντίληψη για τις σχέσεις επενδυτών-κυβέρνησης».

«Προωθούμε τις επενδύσεις, σεβόμαστε τους κανόνες και τις διαδικασίες και στη βάση αυτή του σεβασμού Δημόσιος κι Ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται αρμονικά και παραγωγικά» τονίζει επίσης ο κ.Πιτσιόρλας.

LEAVE A REPLY