Thursday , 28 March 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ Ιερισσού

Την έντονη διαμαρτυρία του για την υποστελέχωση και υποβάθμιση του Ταχυδρομείου εξέφρασαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Ιερισσού, αλλά και των γύρω περιοχών. Συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα ΕΛΤΑ, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα, ζητώντας την άμεση στελέχωσή του, για την εύρυθμη λειτουργία του. To Ταχυδρομείο της Ιερισσού ιδρύθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση, το 1912 και λειτουργεί αδιάλειπτα πάνω από έναν αιώνα, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους κατοίκους και επιχειρήσεις της Ιερισσού, αλλά και των Νέων Ρόδων, της Ουρανούπολης και της Αμμουλιανής.

Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης. Μετά την εθελουσία έξοδο των δύο ταχυδρομικών διανομέων (αστικού και αγροτικού) ακολούθησε η παραίτηση της προϊσταμένης του καταστήματος, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως καθυστέρηση στη διανομή των συντάξεων, λογαριασμοί, που όταν φτάνουν στα χέρια των παραληπτών έχουν ήδη λήξει κλπ.

Η Κοινότητα Ιερισσού σε συνεργασία με τις Κοινότητες Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής και 45 συλλόγων, φορέων και σωματείων της περιοχής από τις 31 Μαρτίου 2021 έχει στείλει επιστολή στην Διοίκηση των ΕΛΤΑ και στις αρμόδιες αρχές εκθέτοντας το σοβαρό πρόβλημα της λειτουργίας του Ταχυδρομείου της Ιερισσού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Ιερισσού, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους της Ιερισσού, αλλά χιλιάδες κόσμο από τις γύρω περιοχές.

Για το θέμα παρενέβη και η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, η οποία με δήλωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση για μεθόδευση, ώστε οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, που είναι θεσμική κρατική ευθύνη, να περάσει στα χέρια ιδιωτών. Η κ. Μάλαμα δήλωσε ότι “Η κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο έχει βάλει στόχο την διάλυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και την υποβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών της Χαλκιδικής. Παρόλο που μία σύγχρονη οικονομία απαιτεί ισχυρές ταχυδρομικές υπηρεσίες, που θα υποστηρίζουν τους νέους τρόπους συναλλαγών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να παραδώσει τον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών αποκλειστικά σε ιδιώτες, παραβιάζοντας ακόμα και την θεσμική υποχρέωση του κράτους για διασφάλιση της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας. Τελευταίο “θύμα” αυτής της πολιτικής το ταχυδρομικό κατάστημα της Ιερισσού. Είναι πρωτάκουστο να αφεθεί η πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και συνολικά η Ανατολική Χαλκιδική, χωρίς ταχυδρομικό κατάστημα. Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει πορεία, έστω και τώρα και να προχωρήσει σε άμεσες και μόνιμες προσλήψεις για την ενίσχυση του δικτύου των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες της Χαλκιδικής”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *