Συλλαλητήρια στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου από ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ...

Συλλαλητήρια στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου από ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ – Κινητοποιήσεις και από ΠΟΕΔΗΝ

1166
SHARE

“Ζεσταίνουν μηχανές” για τη ΔΕΘ, όπως κάθε χρόνο, οι συνδικαλιστικοί φορείς, διοργανώνοντας για μια ακόμη χρονιά διαδηλώσεις-συλλαλητήρια την ημέρα των εγκαινίων της Έκθεσης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην πόλη.

Με σημερινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ ενημερώνει ότι η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Αγροτικός Σύλλογος Λαγκαδά και η ΟΓΕ διοργανώνουν ευρεία σύσκεψη , την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την προετοιμασία του μεγάλου συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης σχετικά:”Από χτες 21 Αυγούστου, μέρα που η κυβέρνηση πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι εξακολουθούν να είναι εδώ. Η αυξημένη εποπτεία της τρόϊκας, οι αυτόματοι «κόφτες» δαπανών, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η φοροληστεία, το νέο «μεταμνημονιακό μνημόνιο»,  το δυσβάσταχτο χρέος που δημιούργησαν το μεγάλο κεφάλαιο και το αστικό κράτος και φορτώθηκε στις πλάτες του λαού μας είναι εδώ και θα πληρώνεται κανονικά έως το 2060. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί παράλληλα το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Μπαίνει πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της”.

Στη δημοσιότητα έδωσε και η ΓΣΕΕ τη διακήρυξή της και το κάλεσμα για το συλλαλητήριο που οργανώνει και εκείνη στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ. Ως τόπο συγκέντρωσης όρισε το άγαλμα του Βενιζέλου στις 6 μ.μ., ενώ μετά θα ακολουθήσει πορεία. Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ επισημαίνεται: “H κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, εφάρμοσε με ευλάβεια μνημόνια που υπέγραψε και ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), με τίτλο “42 χρόνια υπερπλεονάσματα-Πορεία Σωτηρίας Δημόσιας Υγείας” και γνωστοποιεί ότι “υποδέχεται τη νέα περίοδο ασφυκτικής Δημοσιονομικής Επιτήρησης διαρκείας με δυναμικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό”.

Καταρχάς την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται στάση εργασίας από 8 έως 11 π.μ. για τα Σωματεία της Θεσσαλονίκης και από 7 έως 3 μ.μ. για τα υπόλοιπα Σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκέντρωση στις 8 π.μ. στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, για να ακολουθήσει μεγάλη “Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ” που θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετέχει, όπως ανακοίνωσε, δυναμικά στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ)-συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Άγαλμα  Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι Συλλαλητήρια για το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου-ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ διοργανώνουν επίσης μακεδονικές οργανώσεις και φορείς για το θέμα της Μακεδονίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίμαχη “Συμφωνία των Πρεσπών”.

 

LEAVE A REPLY