Συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου – ημέρα...

Συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου – ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ

1763
SHARE

Συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου – ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών – η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης.

“Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. – τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής – η Θεσσαλονίκη δια – τυμπανίζει στην πλατεία Αριστοτέλους μπροστά στο άγαλμα του Αριστοτέλη. Στα Σκόπια διεξάγεται το δημοψήφισμα σχετικά με το κατάπτυστο προ – σύμφωνο των Πρεσπών , που τους χαρίζει όνομα – εθνότητα – γλώσσα μακεδονική κι όλα τα παράγωγα αυτών. Απευθυνόμαστε σε όλους και σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές και τις ψυχές μας, να υψώσουμε το ανάστημά μας δηλώνοντας με την παρουσία μας για άλλη μια φορά την ιστορική μας αλήθεια και το δίκαιο του αγώνα μας. Έχουμε υποχρέωση να αποτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας και της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας. Ο αγώνας για τη Μακεδονία είναι ανένδοτος και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε διασφαλίζοντας την ιστορική συνέχεια της ελληνικότητας της χώρας του Μεγαλέξανδρου . Όχι στα λάθη της συμφωνίας, όχι στη λήθη της ιστορίας”.

Σε ανάλογο και πιο αναλυτικό κείμενο, που έχει αναρτήσει η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης στο Facebook επισημαίνεται:

“Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους μπροστά στο άγαλμα του Αριστοτέλη…… δια – ΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΜΕ.
την ΑΛΗΘΕΙΑ της Μακεδονίας γιατί :
Εάν το προ-σύμφωνο των Πρεσπών επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή ΤΟΤΕ :

1) Οι ψαράδες της FYROM έχουν το δικαίωμα να ψαρεύουν ελεύθερα από την Θεσσαλονίκη έως την Λήμνο (άρθρο 13).
2) Η Ελλάς είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει την FYROM να ενταχθεί σε όλους τους ευρωπαϊκούς φορείς και οργανισμούς και θεσμούς, χωρίς η Ελλάς να έχει δικαίωμα VETO (άρθρο 2).
3) Η Ελλάς είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει την FYROM στον τομέα της ενέργειας, χωρίς να έχει οριστεί, εάν η Ελλάς κερδίζει κάτι. Δηλαδή , θα πρέπει να βοηθήσουμε χωρίς αντάλλαγμα, την FYROM, για την κατασκευή φωτοβολταϊκών, φυσικού αερίου, πετρελαίου, αιολικής και υδρο-ηλεκτρικής ενέργειας (άρθρο 14).
4) Θα οριστεί επιτροπή η οποία θα αλλάξει τα γεγονότα , τα ονόματα και τους χάρτες της Ιστορίας, προκειμένου να μην θίγεται η Μακεδονικότητα της FYROM (άρθρο 8).
5) Κανένας Έλληνας – ακόμη και ιστορικός- δεν θα μπορεί να υποστηρίξει , ότι η Μακεδονία , είναι μόνον Ελληνική. Εάν κάποιος Έλληνας δηλώσει κάτι τέτοιο ή διαμαρτυρηθεί , θα έχει κυρώσεις από τον νόμο (άρθρο 7).
6) Οι κάτοικοι της FYROM θα θεωρούνται Μακεδόνες, θα έχουν Μακεδονική ιθαγένεια και θα μιλούν Μακεδονική γλώσσα (άρθρο 1).
7) Θα είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε του κατοίκους της FYROM στην γεωργία, την οικονομία, την ενέργεια, το περιβάλλον, την βιομηχανία, τις επενδύσεις, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις μεταφορές , χωρίς να αναφέρεται εάν εμείς κερδίζουμε κάτι και εάν κερδίζουμε τι είναι αυτό? (άρθρο 9).
8. Η Ελλάς θα πρέπει να δέχεται όσους έχουν τυπικά την δυνατότητα να έρχονται από την FYROM , στην Ελλάδα (άρθρο 14).
9) Το Ελληνικό εμπορικό επιμελητήριο θα πρέπει να συνεργάζεται με το εμπορικό επιμελητήριο της FYROM. Η Ελλάς έχει 187 δις € ΑΕΠ και η FYROM έχει 9,86 δις € ΑΕΠ. Γιατί θα πρέπει να βοηθήσουμε, να ανταλλάξουμε στοιχεία των εταιρειών μας, εμπειρία, τεχνογνωσία χωρίς να αναφέρεται εάν κερδίζουμε κάτι; Δηλαδή εμείς ή δεν κερδίζουμε τίποτα ή θα μας πουν στο μέλλον τι θα κερδίσουμε (άρθρο 14).
Όλα αυτά τα υπογράφουμε μόνοι μας , επειδή τα θέλουν ο Κοτζιάς , ο Τσίπρας , ο Καμμένος κλπ.
Όταν υπογράφεις τέτοιο χαρτί σχεδόν αποκλείεται να το αλλάξεις για τα επόμενα 70 χρόνια και είναι πάρα – πάρα – πάρα πολύ δύσκολο, να το αλλάξεις γενικά.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΈΓΡΑΨΑΝ ΤΊΠΟΤΑ. _

ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΎ ΑΓΏΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ”.

LEAVE A REPLY