Συλλαλητήριο στην Καβάλα ενάντια στην κατασκευή και νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία...

Συλλαλητήριο στην Καβάλα ενάντια στην κατασκευή και νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό-Στις 15 Μαϊου

861
SHARE

Συλλαλητήριο ενάντια στην κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό πάνω από το Περιγιάλι Καβάλας θα πραγματοποιηθεί από τους κατοίκους του νομού την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.

Τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου αποφάσισε η διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου επισημαίνεται:

«Η διαμαρτυρία αποφασίστηκε να γίνει, ως απάντηση στην αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και της Εγνατίας Οδού Α.Ε., για την εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην παράκαμψη της πόλης της Καβάλας. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων: Κυριάκος Σταυρίδης, Αχιλλέας Νικολαΐδης, Μανώλης Κελαϊδάκης, Γιώργος Τσιρωνίδης, δήλωσαν ότι θα ζητήσουν όλοι μαζί και η κάθε παράταξη ξεχωριστά, τη συμμετοχή όλων των φορέων, συλλόγων, οργανισμών και βέβαια όλων των Καβαλιωτών, καθώς και τη συμπαράσταση των υπολοίπων Δήμων της περιοχής κ.λπ.

Αν μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου, η ανάδοχος εταιρεία προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού διοδίων, αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση αντίδραση με κάλεσμα των Καβαλιωτών, για να βρεθούν στο σημείο αυτό της παράκαμψης και να αντιδράσουν σ’ αυτό το ενδεχόμενο.

Καλούνται όλοι οι Καβαλιώτες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο για να μη γίνουν τα διόδια πάνω από την Καβάλα, γιατί ήδη υπάρχουν διόδια στο Νομό, ενώ η τοποθέτηση αυτών των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο, θα στέλνει τα αυτοκίνητα μέσα από την πόλη, επιβαρύνοντας σοβαρά το περιβάλλον».

LEAVE A REPLY