«Συμπληγάδες» για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων αποτελεί…κατοικία στα Ζαγοροχώρια

«Συμπληγάδες» για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων αποτελεί…κατοικία στα Ζαγοροχώρια

1817
SHARE

Σε «κόκκινο πανί» για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων έχει μετατραπεί μια…διώροφη κατοικία(!) του χωριού Αρίστη του δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων.

Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο κτίσμα βρίσκεται σε σημείο όπου εμποδίζει την ομαλή διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, μέσα από το χωριό καθώς και την πρόσβαση τους στα ξενοδοχεία της περιοχής.

«Το σπίτι βρίσκεται ακριβώς στη συμβολή των δρόμων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί των λεωφορείων να δυσκολεύονται αρκετά όταν θέλουν να στρίψουν για να συνεχίσουν την πορεία τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου και σημείωσε πως εξαιτίας αυτής της ιδιόμορφης κατάστασης, πολλά τουριστικά γραφεία υποχρεώνονται να ναυλώνουν μικρότερα λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες.

«Το γεγονός αυτό όμως πλήττει την οικονομική δραστηριότητα των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς συνεπάγεται μείωση του κέρδους ως και 50%», τόνισε ο κ. Πεζίκογλου και κάλεσε την περιφέρεια Ηπείρου να δώσει λύση στο πρόβλημα.

«Με επιστολή που στείλαμε, καλούμε την περιφέρεια να έρθει σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της οικίας, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο του χωριού, το οποίο βρίσκεται σε μια αμιγώς τουριστική περιοχή όπου λειτουργούν συνολικά οκτώ ξενοδοχεία», υπογράμμισε ο κ. Πεζίκογλου.

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης

Σε επικοινωνία που είχε το thesseconomy.gr με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, Ι. Μπέλλο, μας αποκάλυψε ότι ενημέρωσε την περιφέρεια Ηπείρου πως είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

«Πριν από δύο χρόνια, τους ζήτησα να στείλουν ένα μηχανικό για να κάνει αυτοψία στο σπίτι, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι στο χωριό Αρίστη βρίσκεται ένα από τα 10 καλύτερα οικολογικά ξενοδοχεία του κόσμου.

LEAVE A REPLY