Συμφωνούν ότι… διαφωνούν Σπίρτζης- δήμαρχοι για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Συμφωνούν ότι… διαφωνούν Σπίρτζης- δήμαρχοι για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

421
SHARE

Την ανάγκη της πλήρους ανασυγκρότησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους δημάρχους του νομού.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός νέου συγκοινωνιακού φορέα, στον οποίο θα συμμετέχουν η κοινωνία και οι δήμοι.

“Θα υπάρχει ένας σχεδιασμός για όλο το νομό Θεσσαλονίκης, ακόμα και για τις περιοχές που δεν καλύπτονται από τον ΟΑΣΘ αλλά από τα ΚΤΕΛ”, δήλωσε ο κ. Σπίρτζης ενώ αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ, υπογράμμισε πως “πρόκειται για ένα φορέα που στοιχίζει πολύ περισσότερο από τον αντίστοιχο οργανισμό των Αθηνών(ΟΑΣΑ)”.

Οι ενστάσεις

Την ίδια ώρα, ενστάσεις εκφράζουν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, τόσο για την συμμετοχή τους στην εταιρεία-πάροχο της αστικής συγκοινωνίας, η οποία προβλέπει συμμετοχή ως και 49% των δήμων στο μετοχικό κεφάλαιο, όσο και για την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της διάδοχης εταιρίας του ΣΑΣΘ.

“Οι δήμοι δεν δύνανται να συμμετέχουν σε ανώνυμες εταιρίες ενώ χρειάζεται και τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα, όπως και του ‘Καλλικράτη’ έτσι ώστε αν θέλει ένας δήμος, να μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια εταιρία”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ.Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Το μεσημέρι, η διαιτησία εκδίκασε υπέρ του ΟΑΣΘ το ποσό των 4,8 εκατ. ευρώ, μετά από προσφυγή που κατέθεσε ο οργανισμός κατά του ελληνικού δημοσίου.

LEAVE A REPLY