Thursday , 28 March 2024

Συνάντηση Σκρέκα με ΣΕΒΕ, ΣΒΕ και στελέχη επιχειρήσεων για το ενεργειακό κόστος

Του Γ. Κατσιάνη

Το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και μεγάλων επιχειρήσεων με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το παρών στην κλειστή συνάντηση με τον κ. Σκρέκα έδωσαν οι πρόεδροι των ΣΕΒΕ, Σ. Διαμαντίδης και ΣΒΕ, Λ. Σαράντη και οι ιδιοκτήτες και στελέχη των εταιρειών KLEEMANN, ΑΚΡΙΤΑΣ, ΕΛ.ΠΕ, ALUMIL, ΚΕΒΕ και FIBRAN.

Οι εκπρόσωποι των φορέων και των επιχειρήσεων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το υπέρογκο λειτουργικό κόστος που επιφέρει η κατανάλωση φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ διεμήνυσε στον κ. Σκρέκα ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος καθιστά μη ανταγωνιστικές τις ελληνικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να πλήττεται η εξωστρέφεια τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πράττει ότι μπορεί, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δεδομένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *