Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

263
SHARE

Έζησε στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2006-2009 και μετά από 8 χρόνια, βρέθηκε και πάλι στην αγαπημένη του πόλη.

Ο λόγος για τον τέως γενικό πρόξενο των ΗΠΑ, Hoyt Brian Yee, ο οποίος με την ιδιότητα του αναπληρωτή βοηθού υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και η ανάγκη ενίσχυσης τους στο επιχειρηματικό επίπεδο, μέσα από κοινές δράσεις και συνέργειες ιδιαίτερα σε τομείς αιχμής, όπως αυτοί της ενέργειας και της τεχνολογίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε εκτενή αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η αγροτική οικονομία, η εφοδιαστική αλυσίδα και οι νέες τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης διάφορα θέματα που αφορούν στην Κεντρική Μακεδονία και τη γεωστρατηγική σημασία που έχει η περιοχή για τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την κοινή τους πεποίθηση για την ανάγκη ενδυνάμωσης των διπλωματικών προσπαθειών για τη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

LEAVE A REPLY